Μακεδονία

Η Μακεδονία είναι το βορειότερο διαμέρισμα της Ελλάδας και μια από τις σημαντικότερες περιοχές με ιστορικά πειστήρια από την αρχή των αιώνων μέχρι και σήμερα.

Στη Χαλκιδική “συναντάμε” τον πρώτο άνθρωπο που έζησε στην γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας. Η ανακάλυψη του σκελετού του αρχάνθρωπου στο σπήλαιο των Πετραλώνων, εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει ένα μεταβατικό στάδιο στην εξέλιξη του ανθρώπου, από τον Homo Erectus στον σημερινό Homo Sapiens. Επιπλέον η αρχαία πόλη της Πέλλας στη Μακεδονία, ήταν εκεί όπου γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος. Οι ανασκαφές στην περιοχή έχουν φέρει στο φως ανεκτίμητους θησαυρούς.

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πόλη του έρωτα. Διαθέτει απίστευτο αριθμό εξαιρετικών εστιατορίων διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη – οι Θεσσαλονικείς παίρνουν το φαγητό στα σοβαρά και οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια από τις καλύτερες κουζίνες στην Ελλάδα με θαυμάσια εξυπηρέτηση. Η νυχτερινή ζωή είναι εξίσου θαυμάσια. Εάν σας ενδιαφέρει η ιστορία και ο πολιτισμός, μπορείτε να επισκεφθείτε μεταξύ άλλων, τις αμέτρητες Βυζαντινές εκκλησίες, τα μουσεία Βυζαντινής και κλασικής τέχνης και το λαογραφικό μουσείο. Η Θεσσαλονίκη ήταν η δεύτερη πιο σημαντική πόλη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ο επισκέπτης θα θαυμάσει μοναδικά τοπία και αρχαιολογικές τοποθεσίες κοντά ή μέσα στην πόλη.

Σε μια ώρα απόσταση με το αυτοκίνητο, μπορείτε να επισκεφθείτε την Χαλκιδική, ένας απίστευτος τουριστικός προορισμός, ιδιαίτερα δημοφιλής με μερικές από τις καλύτερες παραλίες σε όλη την Ελλάδα.

Η επίσκεψη στο Αγιο Όρος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ταξίδι στο χρόνο. Είναι ένα αυτοδιοίκητο μέρος του Ελληνικού κράτους και το κέντρο του Ανατολικού Ορθόδοξου μοναχισμού, ΄μια περιοχή αποκλειστικά αφιερωμένη στην προσευχή και την αφοσίωση στον Θεό. Δυστυχώς το Αγιο Όρος μπορούν να το επισκεφθούν μόνο άνδρες. Λέγεται ότι η μόνη γυναίκα που επισκέφθηκε τον Άθω είναι η Θεοτόκος.

Η Μακεδονία είναι μια περιοχή που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθείτε με πλούσια ιστορία και ενδιαφέρουσες περιοχές για να γνωρίσετε.

Χτισμένη αμφιθεατρικά στον κόλπο του Θερμαϊκού, η κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας ενώ αποτελεί το σημαντικότερο κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Βρίσκεται πάνω σε θαλάσσια και χερσαία σταυροδρόμια και ως πολιτιστική μητρόπολη των Βαλκανίων αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης. Μια σύγχρονη πόλη με ακαταμάχητη γοητεία και την αύρα του βαρδάρη, αποτελεί ιδανικό προορισμό καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και διαθέτει κάποια καλά κρυμμένα μυστικά που αξίζει να ανακαλύψετε…

Μια βόλτα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα ξετυλίξει στα μάτια του επισκέπτη εικόνες από ρωμαϊκά μνημεία, πανέμορφες βυζαντινές εκκλησίες και νεοκλασικά κτίρια. Το σήμα-κατατεθέν της, ο Λευκός Πύργος που αποτελούσε άλλοτε τμήμα της παραλιακής οχύρωσης της πόλης, σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο για την Ιστορία και την Τέχνη της Θεσσαλονίκης (προσωρινά μη επισκέψιμο).

Οι φημισμένες και πολύβουες αγορές της, Μοδιάνο και Καπάνι, ξεχειλίζουν από μυρωδιές και χρώματα καθώς διαθέτουν κάθε λογής τρόφιμα για τους ντόπιους αλλά και τους ξένους επισκέπτες τους.

Με έντονη πολιτιστική κληρονομιά και μουσεία διεθνώς αναγνωρισμένα, ζωηρότατη καλλιτεχνική δραστηριότητα και παράδοση στο καλό φαγητό, η Θεσσαλονίκη προσφέρει στον επισκέπτη ατέλειωτες επιλογές. Ωστόσο μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς είναι η βόλτα στην παραλία της πόλης απολαμβάνοντας ένα ονειρικό ηλιοβασίλεμα. Εικόνες ικανές για να λησμονήσετε και την παραμικρή έννοια που σας απασχολεί…

Add a Comment

Your email address will not be published.