Παιδικά γυαλιά ηλίου

Παιδικά γυαλιά ηλίου

Τα παιδιά δεν δίνουν σημασία στην προστασία τους για να ζητήσουν γυαλιά ηλίου ενώ μπορεί να μην ενδιαφέρονται τόσο όσο οι ενήλικες να αποκτήσουν γυαλιά που είναι στο μόδα. Αλλά επειδή τα παιδιά περνούν πολύ περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους από ό, τι κάνουν οι περισσότεροι ενήλικες, τα παιδικά γυαλιά ηλίου τα οποία εμποδίζουν το 100% των επιβλαβών υπεριωδών ακτινών (UV) του ήλιου να φτάσουν στο μάτι είναι εξαιρετικά σημαντικά για αυτά. Έρευνες αναφέρουν ότι μέχρι την ηλικία των 18 ετών ένα άτομο έχει εκτεθεί στο ήμισυ της συνολικής έκθεσής σε UV ακτινοβολία.

Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τα μάτια των παιδιών από τις υπεριώδεις ακτίνες και την αντανάκλαση φωτός, είτε βρίσκονται τις ηλιόλουστές μέρες στην παραλία είτε τις συννεφιασμένες μέρες σε χιονισμένο βουνό. Σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι οι φακοί γυαλιών ηλίου του παιδιού σας είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό σε θρυμματισμό υλικό όπως το πολυανθρακικό.

Καθώς η εκτεταμένη έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ζωής έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη καταρράκτη αλλά και άλλων οφθαλμικών προβλημάτων, είναι επιτακτικό για τα παιδιά να αρχίσουν να φορούν γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Οι ακτίνες UV δεν είναι ο μόνος δυνητικός κίνδυνος από το ηλιακό φως. Πρόσφατα, οι ερευνητές ανέφεραν ότι η μακροχρόνια έκθεση σε φως υψηλής ακτινοβολίας (HEV), που ονομάζεται επίσης “μπλε φως”, μπορεί να προκαλέσει εξίσου βλάβη στα μάτια με την πάροδο του χρόνου. Συγκεκριμένα, ορισμένοι πιστεύουν ότι η υψηλή έκθεση σε φως HEV μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της εκφύλισης της ώχρας κηλίδας αργότερα.

Τα μάτια των παιδιών είναι πιο ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία και την HEV από τα μάτια των ενηλίκων, επειδή ο φακός του παιδικού ματιού είναι λιγότερο ικανός να φιλτράρει τις ακτίνες υψηλής ενέργειας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρά παιδιά, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να αρχίσουν να φορούν προστατευτικά γυαλιά ηλίου σε εξωτερικούς χώρους όσο το δυνατόν νωρίτερα στη ζωή τους.

Επίσης, να γνωρίζετε ότι η έκθεση του παιδιού σας σε υπεριώδεις ακτίνες αυξάνεται σε μεγάλα υψόμετρα και σε ιδιαίτερα ανακλαστικά περιβάλλοντα (όπως για παράδειγμα σε ένα χιονισμένο τοπίο, στο νερό ή σε αμμώδη παραλία). Τα γυαλιά ηλίου είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τα παιδιά σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν επιλέγουμε παιδικά γυαλιά;

 

Επιλέγοντας χρώμα φακού

Το επίπεδο προστασίας των παιδικών γυαλιών ηλίου απέναντι στην UV ακτινοβολία  δεν έχει καμία σχέση με το χρώμα των φακών.

Εφόσον πιστοποιείται ότι οι φακοί φιλτράρουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ακτινών UVΑ και UVB, η επιλογή του χρώματος και της απόχρωσης είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Παιδικά γυαλιά ηλίου και στυλ

Πλέον είναι διαθέσιμα πολλά διαφορετικά στυλ στα παιδικά γυαλιά ηλίου. Διαφορετικά χρώματα και πλαίσια κυκλοφορούν στο εμπόριο ενώ πολλά μοντέλα καλύπτουν την επιθυμία των παιδιών να μοιάζουν με τους γονείς τους ή στα μεγαλύτερα αδέλφια τους.

Οβάλ, στρογγυλά, ορθογώνια, cat eye και άλλα σχήματα και είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα όπως το πράσινο, το μπλε, το λαχανί, το κόκκινο  και το μαύρο.

Μην ξεχάσετε τα εξαρτήματα

Μόλις προμηθευτείτε τα γυαλιά θα πρέπει να εξηγήσετε στο παιδί πως να προσέχει και να τα καθαρίζει. Μια σκληρή θήκη θα ήταν ιδανική για τα παιδικά γουλιά. Κορδόνια γυαλιών ηλίου είναι επίσης μια καλή ιδέα καθώς επιτρέπουν στο παιδί να τα κρεμάει στο λαιμό και ελαχιστοποιούν τις πτώσεις.

Στη σελίδα του Peacoxk.com θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε παιδικά γυαλιά, σε χρώματα καθώς και τα πιο μοντέρνα σχέδια. Παράλληλα όλα τα μοντέλα διαθέτουν μη εύθραυστους φακούς με πιστοποίηση UV400  για τη μέγιστη προστασία. Όλοι οι σκελετοί είναι κατασκευασμένοι από μαλακό υλικό σιλικόνης για να είναι ανθεκτικοί στις φθορές και τις πτώσεις.

Τέλος, η ιστοσελίδα Peacoxk στέλνει και στην πόλη της Καστοριάς με ελάχιστα μεταφορικά έξοδα! Έτσι μπορείτε να έχετε τα μοντέρνα παιδικά γυαλιά ηλίου για τα παιδάκια σας, σε ελάχιστες ημέρες και στη καλύτερη τιμή!

Add a Comment

Your email address will not be published.