Χιλιομετρικές αποστάσεις από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας στην Καστοριά

Πως θα φτάσετε στην Καστοριά από διάφορες πόλεις της Ελλάδας

Η Καστοριά είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας που έχει πολλά να προσφέρει από φυσικό τοπίο, μοναδική αρχιτεκτονική και φιλόξενους κατοίκους.

Από την υπέροχη λίμνη και το σπήλαιο του Δράκου έως τα μεγαλόπρεπα αρχοντικά, η πόλη της Καστοριάς συναρπάζει όλους τους επισκέπτες της.

Ένα 3ήμερο είναι αρκετό για να μπορέσετε να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πόλης αλλά και να χαλαρώσετε.

Ας δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην Καστοριά από όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν έρχεστε.

Δείτε παρακάτω τις χιλιομετρικές αποστάσεις με αφετηρία τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και προορισμό φυσικά την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς.

Θεσσαλονίκη – Καστοριά: 194 χλμ.

Αθήνα – Καστοριά: 564 χλμ.

Πάτρα – Καστοριά: 371 χλμ.

Βόλος – Καστοριά: 357 χλμ.

Λάρισα – Καστοριά: 184 χλμ.

Καρδίτσα – Καστοριά: 181 χλμ.

Δράμα – Καστοριά: 333 χλμ.

Αλεξανδρούπολη – Καστοριά: 488 χλμ.

Πρέβεζα – Καστοριά: 253 χλμ.

Αρκαδία – Καστοριά: 561 χλμ.

Ιωάννινα – Καστοριά: 163 χλμ.

Τρίκαλα – Καστοριά: 153 χλμ.

Χαλκίδα – Καστοριά: 437 χλμ.

Σέρρες – Καστοριά: 270 χλμ.

Ξάνθη – Καστοριά: 392 χλμ.

Κατερίνη – Καστοριά: 194 χλμ.

Καλαμάτα – Καστοριά: 638 χλμ.

Καβάλα – Καστοριά: 340 χλμ.

Λαμία – Καστοριά: 273 χλμ.

Κομοτηνή – Καστοριά: 433 χλμ.

Αγρίνιο – Καστοριά: 303 χλμ.

Πως να πάω στην Καστοριά από τη Θεσσαλονίκη

Για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Καστοριά οδικός θα χρειαστεί να φτάσετε μέχρι τη Νέα Εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης και να ακολουθήσετε κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Μετά από περίπου 10 χιλιόμετρα βγαίνετε από την Εγνατία Οδό στην έξοδο για Κοζάνη και συνεχίζεται να οδηγείτε στον Ε90 Ταχείας Κυκλοφορίας.

Μένετε αριστερά με κατεύθυνση προς Βέροια και συνεχίζετε να οδηγείτε ευθεία για 110 χιλιόμετρα ακολουθώντας τη σήμανση για Κοζάνη.

Έπειτα θα βγείτε στην έξοδο 9Β Σιάτιστα – Κρυοπηγή με κατεύθυνση προς την Καστοριά και ακολουθείτε ευθεία πορεία για 35 χιλιόμετρα.

Τώρα βρίσκεστε στον κόμβο Άργους Ορεστικού και βγαίνετε στην 4η έξοδο προς την Καστοριά.

Στρίβετε αριστερά και μένετε αριστερά συνεχώς.

Οδηγείτε για λίγα χιλιόμετρα και σε λίγο συναντάτε τον Οικισμό Δισπήλου της Καστοριάς. Λίγα πιο μετά θα δείτε και την λίμνη Ορεστιάδα της Καστοριάς.

Συνεχίζεται να οδηγείτε αριστερά και στρίβετε παντού αριστερά μέχρι τον κυκλικό κόμβο που θα βγείτε στην πρώτη έξοδο στο δρόμο «Μητροπόλεως» έναν από τους πιο κεντρικούς  δρόμους της Καστοριάς.

Στη συγκεκριμένη διαδρομή θα καλύψουμε 190 χιλιόμετρα σε διάστημα περίπου 2 ωρών χωρίς καμία στάση.

Πως να πάω από την Αθήνα στην Καστοριά

Με αφετηρία την Αθήνα και προορισμό την Καστοριά θα πρέπει να φτάσουμε έως τη λεωφόρο Κηφισού με κατεύθυνση προς τη Λαμία.

Μένουμε πάντα αριστερά μέχρι να βγούμε στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση τη Λαμία.

Οδηγούμε για 90 χιλιόμετρα πάντα με κατεύθυνση προς Λαμία μέχρι την έξοδο στον κόμβο Ροδίτσας και κατεύθυνση τα Τρίκαλα.

Συνεχίζουμε ευθεία μέχρι τον κυκλικό κόμβο που θα βγούμε στην 4η έξοδο «Περιφερειακός Λαμίας».

Οδηγούμε για 29 χιλιόμετρα στον περιφερειακό της Λαμίας μέχρι τον επόμενο κυκλικό κόμβο που θα βγούμε στην 2η έξοδο. Μένουμε αριστερά για 7 χιλιόμετρα και συναντάμε ακόμα έναν κυκλικό κόμβο, εκεί θα βγούμε στην 1η έξοδο προς την Κεντρική Οδό Α3 και κατεύθυνση προς τα Τρίκαλα.

Οδηγούμε για 80 περίπου χιλιόμετρα έως τον κυκλικό κόμβο Τρικάλων από τον οποίο θα βγούμε στη 2η έξοδο.

Στον επόμενο κυκλικό κόμβο που συναντάμε βγαίνουμε στην 1η έξοδο στην Οδό Λάρισας Τρικάλων. Μετά από 2,5 χιλιόμετρα στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα, οδηγούμε για 5 χιλιόμετρα μέχρι τον επόμενο κυκλικό κόμβο και βγαίνουμε στην 1η έξοδο τη “Παράκαμψη Τρικάλων”.

Μένουμε αριστερά με κατεύθυνση προς την Καλαμπάκα και συνεχίζουμε αριστερά προς τα Ιωάννινα στην οδό Πίνδου. Μένουμε αριστερά και έπειτα κατευθυνόμαστε δεξιά προς τα Γρεβενά και οδηγούμε ευθεία για 26 χιλιόμετρα.

Στρίβουμε αριστερά για Γρεβενά και έπειτα από 25 χιλιόμετρα στρίβουμε δεξιά και μπαίνουμε στην Εγνατία Οδό προς Κοζάνη και οδηγούμε ευθεία με κατεύθυνση πλέον την Καστοριά.

Μετά από 35 χιλιόμετρα βρισκόμαστε στην έξοδο 9Β του κόμβο Καστοριάς και βγαίνουμε στην 4η έξοδο Άργους Ορεστικού προς Καστοριά. Στρίβουμε παντού αριστερά μέχρι να φτάσουμε στον κυκλικό κόμβο που βρίσκετε στο κέντρο της Καστοριάς.

Αυτός είναι ο πιο σύντομος και τρόπος για να πάτε οδικός από την Αθήνα στην Καστοριά και θα χρειαστείτε περίπου 5,5 ώρες για να τον διανύσετε.

 

Add a Comment

Your email address will not be published.